FEEDBACK
X
FEEDBACK

Er du tilfreds med indholdet i denne her guide?

Hvis ikke, så vil vi meget gerne høre dine kommentarer.

Skriv dem herunder, så gør vi det bedste, vi kan for at forbedre manualen.

Tak for din kommentar!

Send ny?

Dansk English

SmartWeb Help | CMS & Shop

7. Filhåndtering

Du er her: Filhåndtering


Under filhåndtering kan du administrere de filer, der er uploadet på din webløsning. Det kan dreje sig om billeder, dokumenter, pdf'er mv.
Filhåndtering er struktureret i en mappestruktur ligesom på en computer. Alle filer, der uploades til filhåndteringen, er offentilige filer, som kunder, søgemaskiner mv. har adgang til. Hvis du ønsker at dele interne filer, som ikke skal være offentlig tilgængelig, skal du bruge mappen Private filer. Filer, som er placeret i denne mappe, kan kun deles offentligt via en Mediearkivside, som kan lukkes af med et brugerlogin.

Filhåndteringen er på forhånd opdelt i standardmapper, men kan omstruktures efter behov.

Filhåndteringen har sit eget menupunkt under sidetræet, hvor du kan vælge i mellem Filhåndtering, Filhåndtering i popup eller Multi upload.

Filhåndtering: Åbner filhåndteringen i det faneblad, du har din SmartWeb administration i.

Filhåndtering i popup: Åbner et nyt vindue til din filhåndtering.

Multi upload: Dette er et punkt, der KUN er til upload af multiple filer. Dette er beskrevet i et afsnit for sig selv.
 

Du kan i nedenstående guide læse mere omkring dine muligheder for at håndtere dine filer.1. Tryk på Filhåndtering for at komme til nedenstående side. Nedenstående billede viser hvordan standard-filhåndteringen ser ud.2. Tryk på en mappe i venstre side for at få vist mappens indhold i højre side. Såfremt mappen indeholder underliggende mapper, vises et plustegn til venstre mappen. Tryk på plustegnet eller mappen for at folde den ud.

3. I ovenstående eksempel indeholder mappen Billeder 5 billeder, som vises med titel, dato for oprettelse, samt hvor meget de hver især fylder datamæssigt.

4. Du kan nu højreklikke på en af filerne. Du vil derefter få nedenstående billede frem.Vælg: Bruges til at importere den valgte fil til eksempelvis en tekstside på webløsningen. Du kan læse mere om hvordan du indsætter et billede på en tekstside HER.

Vis: Åbner filen i et nyt vindue, såfremt det er muligt. Dette virker bedst med dokumenter eller billeder.

Download: Downloader den valgte fil til computeren.

Rediger størrelse: Åbner et vindue til at ændre størrelsen på billedet direkte i filhåndteringen. Bemærk: Ændres størrelsen på billedet, oprettes et nyt billede med denne størrelse.

Omdøb: Giver mulighed for at omdøbe den valgte fil. Bemærk at hvis den valgte fil bliver brugt et sted på din webløsning, vil den ikke virke længere, når navnet ændres. 

Slet: Sletter filen fra filhåndteringen.Læs mere:

7.1. Upload af filer

7.2. Indstillinger

7.3. Sletning af filer

7.4. Flytning af filer

7.5. Private filer

7.6. robots.txt (søgeoptimering)