FEEDBACK
X
FEEDBACK

Er du tilfreds med indholdet i denne her guide?

Hvis ikke, så vil vi meget gerne høre dine kommentarer.

Skriv dem herunder, så gør vi det bedste, vi kan for at forbedre manualen.

Tak for din kommentar!

Send ny?

Dansk English

SmartWeb Help | CMS & Shop

3.1.1. Indsæt linkFølgende guide viser, hvordan du indsætter et link på din side. Et link fungerer i princippet som en knap, der leder over til en ny side (eller evt. en fil).

 

Eksempel – Indsæt link


Her gennemgår vi et eksempel på, hvordan du indsætter et tekstlink på en tekstside. Du kan følge samme fremgangsmåde, hvis du gerne vil lave et link på et billede. I så fald skal du blot markere et billede i stedet for en tekst.
 
1. Vælg Side 
For at indsætte et link, skal du først vælge den side, hvor du vil indsætte linket. Klik på ”Sideindhold” for at få vist den valgte sides indhold. Læs HER hvordan du opretter en ny side.

2. Markér tekst (eller billede) 
Først makerer du det ord, sætning eller billede, der skal fungere som link. Det er vigtigt, at du vælger et ord eller en sætning, der er sigende for destinationssiden, da søgemaskinerne både læser og bruger denne tekst. 

3. Opret link 
Når du har markeret det ønskede ord, så klik på ”Indsæt/redigér Hyperlink” for at lave det om til et link. Ikonet ser således ud:

Når du klikker på ikonet, kommer der et nyt vindue frem, hvor du kan vælge, hvad der skal ske, når man klikker på linket. Vinduet ser således ud:
 


4. Type 
Under feltet ”Type” skal der stå ”URL”.


5. URL 
Her skal du angive URL’en (adressen) til den internetside, du gerne vil linke til. I dette eksempel indtaster vi ”http://www.dr.dk”, fordi vi gerne vil have, at brugeren ledes over på DR’s hjemmeside, når han/hun klikker på linket.
 

6. Internt link 
Her kan du vælge en side fra dit eget website, såfremt du ønsker at bruge disse som links.


7. Mål
Under dette punkt kan du vælge, hvordan linket skal åbne. Der findes følgende valgmuligheder:
- Nyt vindue (_blank)
- Samme ramme (_self)
- Top ramme (_top)
- Forældre ramme (_parent)
Hvis du ønsker at linke væk fra din webløsning, er det ofte en god ide at vælge ”Nyt vindue (_blank)” idet, brugeren på denne måde ikke navigerer væk fra din webløsning. Interne links må godt være i samme ramme (_self), da brugeren, på denne måde, bliver på din webløsning.
 
Indstillingen findes under "Mål" Fanebladet.
 

8. Titel 
Det er valgfrit, om du vil indtaste en titel. Det er oftest en meget god ide at gøre, da ”Titel” er den tekst, der bliver vist, når brugeren holder musen henover linket.
En anden årsag er at søgemaskinerne kan finde denne tekst, så den potentielt bidrager til en bedre søgeoptimering for din webløsning eller den du linker til.
Indstillingen findes under "Avanceret" fanen.
 
 
9. Færdig 
Du er nu færdig. Klik på ”Opdater siden” for at gemme ændringen.