FEEDBACK
X
FEEDBACK

Er du tilfreds med indholdet i denne her guide?

Hvis ikke, så vil vi meget gerne høre dine kommentarer.

Skriv dem herunder, så gør vi det bedste, vi kan for at forbedre manualen.

Tak for din kommentar!

Send ny?

Dansk English

SmartWeb Help | CMS & Shop

1.13. Priser, afrunding og moms

Nedenfor er reglerne for afrunding og moms i SmartWeb systemet beskrevet.
 

Sådan afrunder SmartWeb

I systemet rundes der som standard op til 2. decimal. Funktionen har intet at gøre med afrunding under valuta, som sørger for at runde af til nærmeste hele tal.
Standardafrunding i SmartWeb afrunder fra tallet 5 og opefter, og der rundes ned ved tal under 5. I den forbindelse skal du naturligvis være opmærksom på, at der kan opstå differencer.

I nedenstående eksempel kan du se, hvordan der afrundes:

  • 5,235 bliver rundet op til -> 5,24, sidste decimal (5 rundes op)
  • 5,234 bliver rundet ned til -> 5,23, sidste decimal (4 rundes ned)

 
Du kan læse mere om afrundingsregler her.
 

Sådan beregner SmartWeb moms

SmartWeb beregner momssatsen ud fra leveringslandet. Salgsmomsen for ordren følger altså leveringslandet, dvs. det land hvor pakken sendes til. Leveringslande opsættes i SmartWeb under Kontrolpanel > Leveringslande & Moms. Som standard er SmartWeb opsat til salg i Danmark. Hvis du ønsker at styre momszoner manuelt, kan det gøres ved at klikke Manuel beregning af momssatser.
Ønsker du at ændre det standardleveringsland, som er tilknyttet sproglaget, kan dette gøres under Kontrolpanel > Sprog & Domæner.

Ved salg fra Danmark er SmartWeb opsat med følgende momszoner:

  Private Erhverv
Salg i Danmark 25 % moms 25 % moms
Salg indenfor EU 25 % moms 0 % moms
Salg udenfor EU 0 % moms 0 % moms

SmartWeb understøtter som standard momszoner for Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Polen, England, Tyskland, Spanien og Portugal.


Varer uden moms og specielle momsregler
Betalinger, som finder sted ved udstedelsen af gavekort, og som kan indløses til både varer og kontanter, anses ikke for betaling for levering af momspligtige varer og tjenesteydelser. Varer i forbindelse med momsfritaget undervisning kan ligeledes være momsfritaget.

Fragt- og betalingsgebyr kan være med eller uden moms afhængigt af hvilke leverandør- og leveringsmetoder, der anvendes.

Du kan læse mere om oprettelse af momsgrupper her

Vær opmærksom på, at du i SmartWeb-systemet kan vælge at indtaste priser inkl. eller ekskl. moms. Dette styres via Kontrolpanel > Shopindstillinger.
Hvis du ønsker at sælge fra flere sproglag med hver deres moms-zone, så anbefaler vi, at du indtaster priser ekskl. moms. Ellers trækker SmartWeb momsen ud af beløbet, for herefter at pålægge lokal moms - og det kan skabe forvirring.